Dakbedekking voor een carport: hier moet je op letten
24-11-2014
Waarop letten tijdens de jaarlijkse dakinspectie?
08-12-2014

Waarom zou je drinkbaar water verspillen om het gazon te besproeien, de was te doen of het toilet door te spoelen als je regenwater kunt recupereren? Het is bovendien gratis én – in ons land – overvloedig beschikbaar! Al wat je nodig hebt, is een dak om het water op te vangen en een regenwatertank.

Hoeveel kun je besparen?

Een gemiddeld gezin besteedt jaarlijks gemiddeld tussen de 200 en 400 € aan drinkwater (het bedrag is sterk afhankelijk van je woonplaats). Een groot bedrag, zeker als je weet dat 20 tot 40 % ervan nodeloos gespendeerd wordt. De meeste huishoudens spoelen namelijk nog steeds het toilet door, wassen de auto én besproeien het gazon met drinkbaar water. Als je voor al die taken regenwater gebruikt, scheelt dat flink wat op de eindfactuur!

Waarom dakbedekking belangrijk is voor regenwaterrecuperatie

Hoeveel water je opvangt, is sterk afhankelijk van het daktype en de oppervlakte. Maar ook de dakbedekking speelt een rol. Niet alle materialen zijn namelijk geschikt. Informeer je dus goed bij je dakdekker alvorens een keuze te maken.

Derbigum beschikt over een heel gamma aan pH-neutrale dakbedekkingsmaterialen die géén invloed hebben op de zuurtegraad en dus perfect kunnen worden gebruikt voor regenwaterrecuperatie:

Waarvoor regenwater gebruiken?

Het water wordt in de regenwatertank gefilterd en kan daarna rechtstreeks gebruikt worden om de auto te wassen, de planten water te geven, het toilet door te spoelen of te wassen. Let wel, regenwater is géén drinkwater! Koken wordt daarom afgeraden.