Veiligheid op de werf: de werfinrichting bij dakwerken
20-12-2014
Alles over de minimale hellingsgraad van je dak
22-06-2015

Kennismaking met Oliver Matton

Wanneer we Oliver een bezoekje brengen in het familiale bedrijf te Zwalm, komen we terecht in een hechte familie, waar de passie voor daken van vader op zoon is overgedragen. Sinds kort heeft Oliver het bedrijf officieel overgenomen, en heeft hij minder tijd voor z’n vele hobby’s. We maken kennis met een jonge, gedreven dakdekker die ons wat meer over z’n job en leven vertelt.

Oliver: “Het bedrijf Inter-Immo is in 1976 opgericht. Mijn vader (Philippe Matton), heeft de zaken in 1987 overgenomen. Ikzelf ben sinds juli 2001 werkzaam in het bedrijf. Ik ben onmiddellijk na mijn studies beginnen te werken. Initieel heb ik elektriciteit gestudeerd omdat ik dacht dat dit complementair kon zijn met de dakensector. Toen ik ben beginnen te werken heb ik al snel ondervonden dat we onze handen vol hadden met de dakwerken. Ik heb dus nooit als elektricien gewerkt. Het kan natuurlijk nog altijd van pas komen in de toekomst, maar momenteel ligt de focus op de daken !”

Derbigum: “Kan je je bedrijf kort omschrijven”?

Oliver: “Sinds dit jaar ben ik de zaakvoerder van Inter-Immo en werk ik samen met een 5-tal andere mensen. We zijn hoofdzakelijk werkzaam in de regio Oost-en West-Vlaanderen. Inter-Immo werkt zowel op platte als op hellende daken, ook al stellen de platte daken de meerderheid van onze activiteit voor. Dit is ook wat we verkiezen, onder andere uit veiligheidsredenen. Verder doen we ook zinkwerken en allerhande herstellingen”.

Derbigum: “Hoe voelt het om zaakvoerder te zijn?”

Oliver: “Het is boeiend, maar ik heb heel veel werk. Sinds ik aan het hoofd van Inter-Immo sta, heb ik veel administratief werk, en heb ik minder tijd om de projecten buiten op te volgen. Ik heb nu ook minder tijd voor mijn hobby’s. Maar ik klaag niet, ik ben zeer tevreden.”

Derbigum: “Wat is jullie band met Derbigum?”

Oliver: “Sinds de oprichting van het bedrijf in 1976 hebben we nooit met andere producten gewerkt. Voor ons is het een logische keuze. We zijn altijd tevreden geweest met jullie producten en wat nog belangrijker is, onze klanten ook. Ik zie niet in waarom ik zou veranderen ! Ik werk ook graag met roofing, en verkies dit boven EPDM-producten.

Derbigum: “Je plaatst dus enkel de traditionele Derbigum dakbanen?

Oliver: “Neen, we plaatsen ook af en toe Derbibrite (de witte, reflecterende dakbaan) en Derbipure (de plantaardige dakbaan). Daar blijft het voorlopig bij. We gaan wel binnenkort jullie nieuwe product, Derbigum Aquatop, testen, want regenwaterrecuperatie vinden we een belangrijk argument.

Derbigum: “Ik heb me laten vertellen dat je een paardenfanaat bent?”

Oliver: “Jazeker. Dit zit trouwens ook in de familie. Mijn ouders hebben paarden, en mijn grootvader was er ook van bezeten. Ik heb 28 jaar lang jumping gedaan! Weet je dat ik er zelf aan gedacht heb om professioneel paardrijder te worden? Door gebrek aan tijd heb ik deze droom nooit kunnen waarmaken. Ik heb nog altijd vier paarden en wanneer ik tijd heb, beoefen ik nog steeds deze passie. Maar dit is nu veel geminderd.”

Derbigum: “Je hebt hier ook ergens een motto liggen?”

Oliver: “Ja ! Ik rij ook zeer graag met de motor. Ik ga ook graag snowboarden, maar ik doe dit nu allemaal kalmpjes aan. Door mijn job ben ik voorzichtiger geworden. Ik besef maar al te goed dat indien ik gewond raak, ik niet kan werken, en dan denk je wel twee keer na !

Derbigum: “Ik denk dat we bij deze wijze woorden kunnen afsluiten. Bedankt voor het gesprek Oliver, en nog veel succes met je bedrijf !”

Also available in: Frans