hellend groendak
Een perfect waterdicht hellend groendak
11-12-2017
een verzekering voor lekkage van je dak
Welke schade dekt de brandverzekering bij een lek in je dak?
29-01-2018
moderne woning bouwen, moderne daken

Mensen die een moderne woning willen bouwen zijn steeds op zoek naar handige en mooie oplossingen. Geen wonder dus dat we zoveel innovatie zien in architecturale designs. Benieuwd naar de laatste trends? Hier is een samenvatting van enkele interessante ontwikkelingen in moderne woningbouw.

1. Cohousing

Lange tijd is de gewoonte geweest om huizen zo ver mogelijk uit elkaar te zetten, zodat je zo min mogelijk contact had met je buren. Maar tegenwoordig is er ook een ontwikkeling in de andere richting waar te nemen: cohousing wordt populairder. Dat is niet hetzelfde als een appartement delen met een huisgenoot. In plaats daarvan heb je nog altijd je eigen, volwaardige huis, maar je deelt bijvoorbeeld de tuin, de keuken en/of de woonkamer met andere gezinnen. Zo wordt het gevoel van een klein dorp nagebootst in de grote stad.

2. Een moderne woning met grote ramen

Niet alleen geven ze een strakke, moderne look aan je huis, grote ramen laten ook meer daglicht binnen. Kamerhoge ramen en schuifdeuren zijn dus niet voor niets zo’n architecturale hit. De drijfveer achter die trend is het verlangen om binnen- en buitenshuis leven met elkaar te combineren. Genieten van het uitzicht wordt zo een vanzelfsprekend onderdeel van het alledaagse leven.

3. Smart homes bouwen

Woningen worden vaker geautomatiseerd, van gordijnen die je met één druk op de knop kunt openen of sluiten, over inbraakbeveiliging die je bedient met je smartphone, tot de draadloze Alexa-speakers die met gesproken commando’s het licht dimmen of muziek afspelen. Het zogenaamde Internet of Things is allang niet meer alleen weggelegd voor nerdy of rijke mensen.

4. Groene, moderne daken

Woningen worden niet alleen slimmer, maar ook groener, zowel letterlijk als figuurlijk. Of het nu dakbedekking of bouwmateriaal is, milieuvriendelijkheid is het sleutelwoord. Met name in de stad duiken er bijvoorbeeld meer en meer groendaken op om optimaal gebruik te maken van de beperkte horizontale oppervlakte. Dat vermindert de CO2-uitstoot, waardoor het dak niet alleen mooi is, maar dus ook goed voor het milieu!

Also available in: Frans

Derbigum maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Annuleren