een verzekering voor lekkage van je dak
Welke schade dekt de brandverzekering bij een lek in je dak?
29-01-2018
remplacer votre toiture en pente par une grande coupole
Je hellend dak vervangen door een grote dakkapel: een goed idee!
21-02-2018
Batibouw 2018

Binnenkort kun je weer een bezoekje brengen aan Batibouw, de grootste bouwbeurs van België. Ook Derbigum heeft er een eigen stand. Dit jaar focussen we volop op duurzaamheid.

Batibouw 2018: praktisch

Batibouw vindt dit jaar plaats van 22 februari tot 4 maart 2018. Donderdag 22 en vrijdag 23 februari zijn voorbehouden voor professionele bezoekers, daarna gaat de beurs open voor het grote publiek. Plaats van afspraak is ook deze keer weer Brussels Expo. Voor wie van plan is om te bouwen of te renoveren is Batibouw dé gelegenheid bij uitstek om professionals uit de sector te ontmoeten.

Ook Derbigum ontbreekt tijdens deze editie niet op het appel. Je vindt ons in paleis 5, stand 504, waar we je onze duurzame oplossingen voor de waterdichting van daken voorstellen. Wil je ons komen bezoeken? Alle praktische details vind je op de Batibouw-site. Je kunt er meteen ook online tickets bestellen.

Focus op een bewuste materiaalkeuze

Kiezen voor duurzaamheid moet niet enkel een streefdoel zijn voor consumenten, maar ook voor producenten. Bij Derbigum zijn we ons daarvan bewust. Logisch dus dat we ook ons steentje bijdragen. Daarom willen we door een weloverwogen materiaalkeuze van onze dakbanen de recuperatie van regenwater mogelijk maken én zelfs het energieverbruik verminderen. Daarnaast gaan we ook prat op de bijzonder lange levensduur van onze producten.

Zuiver regenwater recupereren

Bij regenwaterrecuperatie is het cruciaal dat de roofing die op het dak ligt het water niet verontreinigt. Daarom hebben de Derbigum Aquatop-dakbanen een speciale afwerkingslaag in acryl. Deze coating is pH-neutraal en maakt de recuperatie van zuiver regenwater mogelijk. Een studie van het Centre d’Expertise en Gestion et Traitement d’Eau (CEBEDEAU) in Luik bevestigt deze eigenschap.

Dakbanen met een levensduur van ruim 40 jaar

Net zoals heel wat andere Derbigum®-dakbanen bestaat Derbigum Aquatop uit copolymeerbitumen. Dankzij de hoge kwaliteit van dit materiaal kunnen we voor onze dakbanen een bijzonder lange levensduur garanderen. In de praktijk loopt dit op tot meer dan veertig jaar. Dit werd onder meer bewezen door een uitgebreide studie van het British Board of Agrement (BBA), waarbij daken uit diverse landen onderzocht worden.

Wil je graag meer informatie? Aarzel dan niet om tijdens Batibouw een van onze experts aan te spreken of om contact met ons op te nemen.

Also available in: Frans

Derbigum maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Annuleren