Bij rampspoed is het belangrijk dat je snel – en met zekerheid – weet of je kunt rekenen op de bijstand van je verzekeraar. In dit artikel lichten we daarom toe wat de brandverzekering al dan niet dekt in het geval van dakschade.
Alle brandverzekeringen zijn anders. Toch is er een verplichte basisdekking waarop je bij elke verzekeraar kunt rekenen: elke woon- en brandverzekering dekt in principe materiële schade die veroorzaakt wordt door brand, ontploffing, implosie, blikseminslag, aanslagen, arbeidsconflicten, aanbotsen door een dier, aanbotsen door een transportmiddel, vallen van een boom op het gebouw, storm, sneeuw- of ijsdruk op daken, hagel en natuurrampen. Sommige verzekeraars breiden die dekking nog verder uit met glasschade, materiële schade door elektrische defecten, rook, leidingbreuk, enzovoort.
Dakschade wordt vergoed door je verzekeraar in de volgende gevallen:
Lees je brandpolis eropna om te weten te komen welke vormen van schade aan je huis al dan niet gedekt worden of neem contact op met je verzekeraar voor bijkomende beschermingen.
Soms is dakschade onmogelijk te voorkomen. Denk maar aan een omvallende boom bij hevige windvlagen of storm, of een andere natuurramp. Tegen andere vormen van dakschade kun je je dan weer wel perfect beschermen. Door je dakbedekking elk jaar te controleren en ze goed te onderhouden, kun je heel wat problemen vermijden.
Om er honderd procent zeker van te zijn dat je platte dak altijd in topconditie is, kun je een beroep doen op Derbigum Services. Deze dienst levert toegewijd onderhoudsoplossingen voor eigenaars, facility managers en property managers. Dankzij een onderhoudscontract minimaliseer je bovendien eventuele herstellingskosten, precies omdat onze experts gebreken in een vroeg stadium opsporen.
Ook beschikbaar in Frans