Blog

De blog van Derbigum staat boordevol informatie, advies, tips en tricks bij het kiezen van de juiste duurzame waterdichting voor je plat dak. Het is ook de juiste plaats om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

>

Referentieproject: eerste Europese productiesite voor celtherapie in Gent

Het “CAR-T” project is een toonbeeld van Derbigum's toewijding aan kwalitatieve bitumineuze waterdichtingsmembranen en duurzame bouwoplossingen.

>

Je dak controleren na de winter

Een storm in België? Dat betekent neerslag. En of die nu winters is of niet, hij kan ervoor zorgen dat je plat dak het zwaar te verduren krijgt.

>

Handige tips om dakproblemen in de winter te voorkomen

Ontdek hieronder enkele handige tips voor het onderhoud van je dak bij vrieskou en sneeuw.

>

Hoe en wanneer je plat dak onderhouden?

Je roofing dak lang laten meegaan ? Daar hoort een regelmatig onderhoud bij! Maar hoe en wanneer begin je hieraan ? Met behulp van deze nuttige tips kan je deze klus zelf uitvoeren.

>

De voordelen van een wit Derbigum-dak

Een heel efficiënte oplossing om de zomerse warmte buiten te houden en een woning bovendien een unieke uitstraling te geven, is het witte, reflecterende dak. Derbigum, heeft in zijn gamma verschillende reflecterende waterdichtingsmembranen.

>

Groendaken en zonnepanelen: een succesvolle combinatie

Hoe langer de dagen, hoe meer (zon)licht en hoe meer zonnepanelen opbrengen. Logisch, toch? Maar wist je dat er ook nog andere manieren zijn om het rendement van je zonnepanelen te verhogen? Een groen dak bijvoorbeeld! We vertellen je er in dit artikel alles over.

>

Ook een groendak heeft onderhoud nodig: onze tips

Overweeg je om een groendak te installeren? Prima, want dat oogt mooi, heeft een koelend effect en dempt de omgevingsgeluiden. Maar vergeet niet dat een groendak onderhoud vergt. Hoeveel precies, dat hangt af van het type groendak. We maken je wegwijs met enkele nuttige tips.

>

Het verschil tussen SBS- en APP-bitumen uitgelegd

Bitumen is van nature perfect geschikt voor waterdichting. Toch kun je dit natuurproduct niet zomaar gebruiken. Om er een stevige en duurzame dakbaan van te maken, worden er polymeren aan toegevoegd en wordt een wapening aangebracht.

>

Welke schade dekt de brandverzekering bij een lek in je dak?

Een brandverzekering dekt meer dan enkel de schade aan je woning die veroorzaakt is door brand. Ook schade als gevolg van een lek in je dak kan vergoed worden. Belangrijk is om op voorhand goed te weten wat jouw verzekering allemaal dekt en wat niet.

>

Wat is bitumen en waarom is het zo geschikt voor waterdichting?

De kans is groot dat je de dakbedekking op je platte dak – zoals de meeste mensen – eenvoudigweg ‘roofing’ noemt. In feite gaat het echter om bitumineuze dakbanen: dakbedekking op basis van de grondstof bitumen

>

Water op je plat dak: geen reden tot paniek

Blijft er steevast water op je plat dak staan? Dan ben je wellicht bezorgd om de staat van je dak en het risico op vochtproblemen. Wij kunnen je alvast geruststellen: doorgaans is er geen reden tot paniek. Wanneer je je wel zorgen moet maken, lees je hier.

>

De natuur kiest Derbigum

Waterdichtingsoplossingen aanbieden met een bewezen duurzaamheid van minimaal 50 jaar, dat is en blijft één van de pijlers in het milieu-engagement van Derbigum.

>

Alles over de minimale hellingsgraad van je dak

Platte daken blijven aan populariteit winnen. En dat heeft niet alleen te maken met de hedendaagse architectuur, maar evengoed met allerlei technische innovaties.

>

De groendaken van Derbigum: oogverblindend en milieuvriendelijk

Groendaken zijn in trek! Ze zien er niet alleen mooi uit, ze bieden ook heel wat interessante voordelen.

    Contacteer ons

    Kan je de informatie die je nodig hebt niet vinden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij zullen je graag een efficiënt en relevant antwoord geven.

    right-arrow-circular-button-outline Neem contact met ons op
    Scroll naar boven