FAQ

Hier kan je de meest gestelde vragen en antwoorden vinden. Op deze pagina kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week basisinformatie vinden. De technische punten kunnen echter voor elk project anders zijn. Als je dak complex is, raden we je daarom aan contact op te nemen met onze technische dienst. Zij helpen je graag verder!

 • Zeer geschikt voor renovatie op bestaande bitumineuze dakbedekking
 • Kan zowel losliggend (met ballast), mechanisch, gebrand als koudverkleefd aangebracht worden
 • Beschikt over een ATG goedkeuring
 • Snel verwerkingsproces
 • Kostenbesparend systeem
 • Met een bewezen levensduur van meer dan 30 jaar
 • Kan zowel aangebracht worden op beton, metaal, hout als oude roofing.
 • Met een tweelaags waterdichtingssysteem kan de dakdekker indien nodig, een eerste laag aanbrengen en daarna, pas op het einde van de bouwwerkzaamheden de tweede laag
 • Twee lagen, die elkaar overlappen, bieden een grotere veiligheid tegen lekkages en schade.
 • DERBIGUM tweelaags kan gemakkelijk en doeltreffend aangebracht worden op alle soorten ondergronden zoals hout, beton of staal.
 • Aan te raden voor groendaken (verplichting bij intensieve groendaken).
 • Bij gebruik van terrasdak, die regelmatig belopen wordt, met een bestrating van tegels, stenen of hout.

Bitumineuze daken geven soms een “transpiratie” mee van bepaalde bitumenpartikels, met als gevolg een bruine verkleuring van het regenwater. De oplossing voor dit fenomeen is heel eenvoudig, het volstaat op de waterdichtheid, na grondige reiniging, een verflaag (2-laags) type “DERBISILVER ” aan te brengen.
Bij het ontwerp kiezen voor een waterdichtingslaag type Derbigum Aquatop (pH-neutraal).

Zie ook het WTCB artikel T.V. 215 van maart 2000- (p. 52)

Waterstagnatie zal niets afdoen aan de kwaliteit van het membraan. Indien het dak goed gelegd is zal dit zeker geen probleem opleveren t.o.v. de waterdichtheid.

DERBIGUM kan men altijd plaatsen zolang het niet regent. Men moet wel rekening houden met de ondergrond, deze moet nl. altijd perfect droog zijn.

Indien men werkt met DERBIBOND (koudlijm) dan is een min. temperatuur vereist van 5°C. Houd rekening met de hoge temperatuur indien men werkt met de vlam.

De gouden regel is hier dat de ondergrond uitgehard en droog moet zijn. Dit is omdat men anders condensatieproblemen zou kunnen veroorzaken, waardoor er geen hechting meer is tussen het membraan en de ondergrond. De droog en uithardtijd van beton hangt af van de weersomstandigheden en de samenstelling van het beton. In de praktijk, kan men een waterdichtheid op beton 4 weken na de plaatsing aanbrengen. In geval van twijfel kan men altijd een vakman vragen om de vochtigheid op te meten met een meettoestel.

In Belgie is een minimale hellingshoek van 2% ofwel 2cm/m verplicht voor een platte dakstructuur. Deze hoek kan men bekomen door ofwel de structuur ofwel de isolatie onder helling te plaatsen.

Men kan gebruik maken van een bitumineuze verf (DERBILIQUID S of DERBISILVERTOP) welke speciaal werd ontwikkeld voor het regenereren van oude bitumineuze waterdichtingen. DERBILIQUID S is een zwarte bitumineuze verf. DERBISILVERTOP is een bitumineuze verf welke zoals zijn naam weergeeft een zilveren kleur heeft. Ze heeft dezelfde eigenschappen als DERBILIQUID S , maar dankzij zijn zilverkleurige uitstraling zorgt hij ervoor dat de oppervlakte temperatuur van uw dakbaan verlaagt (warmteschild).

Het verschil betreft de soort bitumen die gebruikt wordt. SBS bitumen is andere gemodificeerd dan APP bitumen. SBS is bijvoorbeeld elastische maar weer minder goed bestand tegen zonlicht.

Derbigum heeft om de meter een ponscode waar het productiejaar is in opgenomen.

Veilig en vlamvrij (geen brandrisico)
Makkelijk, doeltreffend, snel (geen ingewikkelde technieken)
Vormt een waterdichte laag tussen de ondergrond en het waterdichtingsmembraan
Laat tijdens de verwerking correcties toe
Behoudt de kwaliteit (dikte) van het membraan
Waarborgt een uniforme en homogene hechting van het membraan
Werkt barsten, scheuren en oneffenheden weg op oude roofing

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Geen probleem!

We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat uw vragen worden beantwoord. Mocht u het antwoord hier echter niet hebben gevonden, neem dan contact met ons op. Wij geven graag het antwoord op uw vraag.

right-arrow-circular-button-outline Neem contact met ons op
Scroll naar boven