fbpx

Geschiedenis

DERBIGUM heeft meer dan 85 jaar ervaring in dakbedekking. Het verhaal begint in 1932 met de oprichting van Imperbel, een familiebedrijf dat waterdichtingsmastiek produceert en gevestigd is in de Belgische gemeente Lot, ten zuiden van Brussel.

Enkele cruciale data uit de ontstaansgeschiedenis van Derbigum, dat opgericht werd onder de naam Imperbel

 • 1932

  Oprichters Francis Blake en Agnan de Goussencourt starten in Lot met de productie van waterdichtmakende pasta's voor daken. De familiale kmo Imperbel is geboren.
  imperbel
 • 1973

  De onderneming voert vanuit Italië Derbigum in, een hoogtechnologische dakbaan van topkwaliteit die een technische revolutie ontketent in de wereld van de waterdichting. Tegelijkertijd wordt het concept 'Performance' gelanceerd dat verschillende diensten aan de dakdekkers aanbiedt om de tevredenheid van de eindgebruiker te verhogen.
 • 1978

  Samen met andere Europese partners richt Imperbel een Derbigum-fabriek op in Perwez. De nieuwe productie-eenheid focust op de verbetering en industrialisering van de dakbaan. Vier jaar later zal het bedrijf een meerderheidsparticipatie in de fabriek verwerven.
 • 2010

  Het recyclagebeleid wordt verder uitgewerkt in de vorm van een uniek terugnamesysteem voor snij- en dakafval via de distributeurs.
 • 2012

  Derbigum neemt de synthetische dakbanen van Vaeplan op in zijn gamma. Dit uitgebreid aanbod van hoog polymeer EVA/VC terpolymeer dakbanen biedt nieuwe perspectieven voor de verdere groei van Derbigum in Europa.
 • 2016

  De aanwezigheid in de Zuid-Afrikaanse markt wordt uitgebreid en bestendigd met de overname van de firma Tanaprox in Johannesburg: de activiteiten worden voortgezet onder de naam Derbit® South-Africa.
 • 2017

  De raad van bestuur keurt op 16 februari de investering goed van een nieuwe productielijn in Perwez voor een bedrag van 4,5 miljoen euro. Deze investering kadert in de focus van de groep om zich ten volle toe te leggen op de verdere ontwikkeling van zijn bitumineuze activiteit in Europa en de exportmarkten, en op een efficiënte manier de verwachtingen van de klanten en de markt in te lossen.
 • 2019

  Derbigum investeert in de bouw van een nieuwe, efficiëntere en modernere productielijn. Ze blijft ook investeren in de circulaire economie met de bouw van een 3de recyclage-eenheid.
 • 2020

  Lancering van de "No Roof To Waste" campagne voor een meer circulaire toekomst.