Recyclage

Op het vlak van recyclage vervult Derbigum al jaren een pioniersrol. Vandaag blijft de specialist in energiebesparende dakbedekkingmaterialen vernieuwen met een uniek systeem voor recyclage van snijafval en dakafval.


Recyclage snijafval: Jaarlijks bijna 4.000 ton gerecycleerde bitumen of meer dan een kwart van de grondstoffen.
Gratis snijafval deponeren in big bags bij een aantal bouwmaterialen handelaars en dakspecialisten in België (ongeacht het merk)

Recyclage dakafval:
Nauwe samenwerking met afvalinzamelaars & de afbraaksector

Voordelen:

Het gerecycleerd materiaal vloeit rechtstreeks terug in de productie
Het resultaat is milieuvriendelijke dakbedekking
Voor recyclage van grote projecten (+1.500 m²) kan u rechtstreeks contact opnemen met Derbigum via recyclage@derbigum.com.

Veel gestelde vragen

Neen, om praktische en economische redenen werkt Derbigum met de sector van afvalinzamelaars en slopers van gebouwen
NEE, een landelijke inzameling organiseren is niet rendabel en economisch niet verantwoord. Met uitzondering van grote oppervlakten (> 1500 m²).

Voor recyclage van grote projecten (+1500 m²) kan u rechtreeks contact op nemen met Derbigum via recyclage@derbigum.com
De laatste drie jaar heeft Derbigum 2,5 miljoen euro uitgetrokken voor het recyclageproces waarbij oud dakafval en snijafval wordt hergebruikt in de productie. De uitdaging is nu om het hele recyclageverhaal optimaal op gang te krijgen en dat lukt niet zonder het engagement van de dakdekker.

Koen Sneiders <br> Recycling Operational Manager Derbigum

Derbigum maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Annuleren