fbpx

Wat is het verschil tussen een coating, verf en een pasta?
In het gamma vloeibare producten van Derbigum vindt men verschillende benamingen terug. Sommige producten worden beschreven als een coating, een verf of een pasta. Een woordje uitleg over het verschil tussen deze producten zoals zij opgenomen zijn in het Derbigum-gamma.

Wat is een coating?


Een coating is de meest algemene naam voor een vloeistof die op een ondergrond kan aangebracht worden als deklaag. De naam coating kan zowel op een verf als een pasta slaan.

Wat is een verf?


Een verf is een beschermingslaag die op een nieuwe of zeer recente dakbaan aangebracht wordt. In sommige gevallen kan de verf ook op een ander type ondergrond gebruikt worden. Een verf kan ook als esthetische afwerking gebruikt worden en is ten zeerste aangeraden op naakte bitumen dakbanen wanneer men zijn regenwater wil recupereren.

Wat is een pasta?


Een pasta daarentegen is een beschermingslaag die men aanbrengt op een wat oudere waterdichting die nood heeft aan regeneratie of waarvan de waterdichte eigenschap moet verbeterd worden. Let wel, zo’n pasta mag niet gebruikt worden als waterdichte laag op zich, zij dient enkel om de levensduur van de roofing met enkele jaren te verlengen (zodat men bijvoorbeeld de nodige voorbereidingen kan treffen voor een volledige dakrenovatie).

Een pasta zal in het algemeen wat dikker zijn omdat deze vezels bevat. Mocht het oppervlak van de waterdichting microscheurtjes hebben, dan helpen deze vezels ze op te vullen.