Persbericht

Derbigum nodigt de algemene en gespecialiseerde pers uit om kennis te maken met een aantal persartikels, waarin het laatste nieuws van Derbigum wordt gepubliceerd.

Indien je meer informatie wenst, gelieve contact op te nemen met de verantwoordelijke voor communicatie bij Derbigum

Email: els.trio@derbigum.com
Tel: +32 2 334 87 00

Base Camp

Derbigum beschermt “Green Cities Europe Award”-winnaar in Denemarken

Denemarken wint de Green Cities Europe Award 2023 met het project “Basecamp Lyngby”, een referentie voor Derbigum. Ontdek dit unieke bouwwerk met ruim 20.000 m² groene ruimte en 786 woningen, waaronder ruim 600 studentenstudio’s.

Lees meer

No Talent To Waste

Samen met onze dakdekkers stomen we kandidaat-dakdekkers klaar voor de arbeidsmarkt!

Bij Derbigum beseffen we heel goed de noodzaak aan goed opgeleide mensen in de bouwsector. Daarom engageren we ons om werkzoekenden op te leiden tot gekwalificeerde dakdekkers.

Lees meer

Table ronde

Ronde Tafel duurzaam & circulair (ver)bouwen

Hoe gaan we duurzamer om met onze wereld? Hoe zorgen we ervoor dat een goed idee ook effectief uitgroeit tot een bewuste levenshouding, een doordachte economie die wereldwijd omarmd wordt door consumenten, ondernemingen, regeringen?

Lees meer

Instagram_NRTW-actie_distributeurs

Derbigum beloont distributiepunten die meewerken bij het inzamelen van snijresten

Recycleren doe je samen! Dakdekkers maken gebruik van een Derbigum mini Big Bag om hun snijresten te verzamelen. Zij kunnen deze mini Big Bag deponeren bij verschillende distributiepunten in België. Deze Derbigum distributeurs met een inzamelpunt worden nu beloond ! Want ook zij nemen hun circulaire verantwoordelijkheid. Het is de bedoeling om elk kwartaal enkele winnaars in de bloemetjes te zetten. De eerste NRTW-awards werden de voorbije week uitgereikt.

In Wallonië ontving Gobert Matériaux uit Montignies-sur-Sambre de award. In Vlaanderen ontvingen Defrancq Evergem en Apok Herentals een award. Zij werden beloond vanwege de sterkste groei van het aantal ingezamelde Big Bags in de afgelopen vier jaar. En ze ontvingen niet alleen de award, maar het personeel werd getrakteerd op een winter barbecue of friet.

Lees meer

Logo Kingspan- blauw leeuw

Kingspan versterkt zijn positie in dak- en waterdichting met de overname van Derbigum

Circulariteit is een belangrijk thema voor de bouwsector, gezien de dubbele uitdaging om efficiënter gebruik te maken van grondstoffen en om een kleinere impact te hebben qua CO2 verbruik. Als wereldleider op het gebied van hoogwaardige en geavanceerde isolatie- en bouwschiloplossingen, zijn we bij Kingspan verheugd om Derbigum, de internationale producent van hoogwaardige waterdichtingsmembranen met zijn unieke “No Roof to Waste”-aanbod, bij de groep te verwelkomen. Deze overname is een belangrijke stap in de vorming van onze nieuwe Kingspan-divisie voor dakbedekking en waterdichting.

Lees meer

Logo Cradle to Cradle Bronze

Milieuvriendelijke Derbigum NT ontvangt Cradle to Cradle certificaat.

Derbigum, de Belgische specialist in waterdichting voor platte daken, heeft een Bronzen Cradle to Cradle certificaat ontvangen voor zijn circulair dakmembraan Derbigum NT.

Lees meer

Derbitwin NT, het nieuwe circulaire membraan

Derbigum versterkt zijn streven naar circulariteit en lanceert DERBITWIN® NT

Derbigum, de Belgische specialist in dakafdichting voor platte daken, brengt een nieuw esthetisch membraan op de markt: Derbitwin® NT. De dubbele technologie bezorgt Derbitwin® NT unieke eigenschappen die een gemakkelijke installatie voor dakdekkers garandeert en beantwoordt tegelijk aan de groeiende vraag naar duurzame en esthetische waterdichting.

Lees meer

No Talent To Waste team

Derbigum Academy garandeert 100% werkzekerheid na 4 weken dakdekkersopleiding.

Tal van organisaties zetten in op kwetsbare jongeren, vluchtelingen en mensen die het moeilijk hebben om hun plaats te vinden in de maatschappij, … om hen nieuwe kansen te geven op de arbeidsmarkt. Derbigum Academy is één van hen. Dat Derbigum met No Roof To Waste inzet op een circulaire toekomst, wist je al. Ook op sociaal-maatschappelijk vlak wil Derbigum zijn verantwoordelijkheid nemen. Onder de noemer No Talent To Waste, selecteren we werkloze mensen en leiden we hen op tot Derbigum-gecertificeerde dakdekkers in onze Derbigum Academy.

Lees meer

Glaudis villament

Derbigum werkt samen met Glaudis aan bouw van villamenten

Glaudis is een ontwikkelaar van residentieel vastgoed met een bijzondere aandacht voor woonbeleving en kwaliteit. Het ontwerpt geen appartementen, maar villamenten, liefst op maat van de klant met zeer ruime leefruimtes en terrassen. In de afgelopen jaren stampte Glaudis verschillende nieuwbouwprojecten uit de grond in de provincie Limburg. En daar werkte Derbigum aan mee.

Lees meer

Scherm Foto Derbigum website

Customer journey staat centraal in vernieuwde website Derbigum

Derbigum, de Belgische fabrikant van bitumineuze waterdichtingsmembranen, heeft zijn website opgefrist. Het doel? De gebruiker een vlottere navigatie aan te bieden, nog sneller dan voorheen een antwoord te geven op zijn vragen, zowel op productinformatie als op technische documentatie, inspiratie opdoen bij talrijke referenties en de zoektocht naar dakdekkers in de buurt vlot te vinden… Dit alles met behulp van de nieuwste tools en trends voor een positieve totaalervaring, zowel op pc, tablet als mobiel.

Lees meer

Wit dak

Een wit Derbigum-dak voor een koele zomer

De zomer is in aantocht en daar horen natuurlijk hoge temperaturen bij. Een heel efficiënte oplossing om de zomerse warmte buiten te houden en een woning bovendien een unieke uitstraling te geven, is het witte, reflecterende dak. Derbigum, de Belgische fabrikant van bitumineuze dakbanen, heeft in zijn gamma verschillende reflecterende waterdichtingsmembranen.

Lees meer

Gevelen hotel The Last Frontier Pairi Daiza

Derbigum bouwt mee aan wereld in Pairi Daiza

Pairi Daiza, dat de afgelopen drie jaar verkozen werd tot beste dierentuin van Europa, heeft een Canadese wereld. In ‘The Last Frontier’ wanen de bezoekers zich in Brits-Columbia en zuidelijk Alaska. In dit deel van het park kan men onder andere bruine en zwarte beren, poema’s, damherten, wolven en stellerzeeleeuwen bewonderen. De bezoekers kunnen bovendien de nacht doorbrengen in het park. Derbigum bouwde mee aan de logeermogelijkheden binnen het resort.

Lees meer

Groendak  Derbigum

De groendaken van Derbigum: oogverblindend en milieuvriendelijk

Groendaken zijn in trek! Ze zien er niet alleen mooi uit, ze bieden ook heel wat interessante voordelen. Denk maar aan hun ecologische, isolerende en geluiddempende eigenschappen. Derbigum, de Belgische fabrikant van bitumineuze dakbanen, draagt ook zijn steentje bij aan het milieu en heeft verschillende types groendaken in zijn gamma.

Lees meer

Derbicoat HP SKT - Derbigum onderlaag

Zelfklevende onderlagen voor een oersterke en dubbele Derbigum-kwaliteit

Heel wat daken hebben een gevoelige ondergrond, denk maar aan de huizen die geïsoleerd worden met platen bestaande uit PIR (polyisocyanuraat). Die platen zijn hittegevoelig en/of zijn niet compatibel met koudlijm. Derbigum, de Belgische fabrikant van bitumineuze dakbanen, heeft dé oplossing met zijn zelfklevende onderlagen en dampschermen.

Lees meer

Groendak- Basecamp- Denemarken- Derbigum

Derbigum beschermt “Gebouw van het jaar” in Denem

In Denemarken zijn de deuren geopend van het gloednieuwe en state-of-the-artwoongebouw Skovbrynet Lyngby. De unieke constructie bezit meer dan 20.000 vierkante meter aan groen en telt 786 woningen, waaronder meer dan 600 studio’s voor studenten. Op het dak ligt tussen de tuinen een begaanbaar pad van 800 meter.

Lees meer

Decathlon - Bureau arc Arbre d'or

Sportievelingen komen aan hun trekken op Decathlon-dak in Charleroi

Sporten kan voortaan ook op het dak van de nieuwe Decathlon in Charleroi! Sinds enkele maanden hebben de liefhebbers van padel een nieuwe site om hun favoriete sport te beoefenen. Ook voetballers kunnen een balletje trappen op de nogal ongewone plek. Voor de waterdichting van het dak werd een beroep gedaan op Derbigum®.

Lees meer

Gevel Gemeente Sint-Jans-Molenbeek

Gemeente Sint-Jans-Molenbeek voorkomt wateroverlast via het dak

Met de bouw van het nieuwe gemeentehuis hee􀀜 Sint-Jans-Molenbeek niet enkel nagedacht over de duurzaamheid en de milieuvriendelijkheid van het gebouw zelf. Ook de wateroverlast voor de omgeving werd gelijk aangepakt, daar waar deze start : op het dak. Om dit alles tot een goed einde te brengen werd er beroep gedaan op Derbigum®.

Lees meer

Waterbouwkundig_Laboratorium-Kunststof dak

Waterbouwkundig Laboratorium recupereert water via het dak

Het Waterbouwkundig Laboratorium op de Berchemlei in Borgerhout (Antwerpen) ondergaat een grondige renovatie. Enkele bijgebouwen uit de jaren 70 worden afgebroken en een nieuwe toren op het middenplein wordt het nieuwe paradepaardje. Ondertussen zijn de daken reeds vervangen. De bekende gebouwen hebben hun uitzicht wel behouden vanwege de erfgoedwaarde.

Lees meer

Groendak in constructie- Boeverbos - Derbigum

Provinciehuis Boeverbos in Brugge gaat voor groendak

Het parabolisch dak van het bestuursgebouw van Provinciehuis Boeverbos in Brugge is voortaan bedekt met een ecologisch lichtgewicht groendak. De provincie West-Vlaanderen toont daarmee de ambitie om het eigen patrimonium duurzaam te maken en op die manier de klimaatdoelstellingen na te streven. De waterdichting van het gebouw wordt gegarandeerd door VAEPLAN van Derbigum®.

Lees meer

No Roof To Waste logo

Onze Persberichten Derbigum lanceert No Roof To Waste programma

Derbigum, de Belgische fabrikant van bitumen dakbanen, lanceert op Belgian Roof Day “No Roof To Waste”, een programma gericht op een win-win situatie voor iedereen : mens en milieu.

Lees meer

Scroll naar boven