fbpx
Hotel Jam plat dak - Derbigum
Hotel Jam
februari 7, 2020
IFAPME Perwez centre de formation - Derbigum

    IFAPME Perwez

    Derbigum houdt zijn buren droog! Februari verleden jaar werd de eerste steen gelegd van het nieuwe opleidingscentrum IFAPME in de zoning in Perwez. Op deze nieuwe site, de 2e in WaalsBrabant, zijn opleidingen voorzien voor jongeren die studie en werk combineren. Zowat 400 studenten zullen er terecht kunnen voor opleidingen in de bouw, horeca en voedingssector.

    Het gebouw, dat letterlijk in onze achtertuin ligt, heeft een oppervlakte van 3.600 m² en zal waterdicht gehouden worden met Vaeplan V 1,5 mm. Het werd ontworpen door het architectenbureau B.A.J. Architects, als algemene aannemer werd gekozen voor Franki, deze wees voor de uitvoering van de waterdichting de onderneming Zolderse Dakprojecten aan.

    Het gebouw combineert zowel shed-daken in steeldeck als platte daken met een betonnen ondergrond, deze laatste hebben bovendien veel details. Voor de dakwerken werd er ook tijdens de wintermaanden doorgewerkt, dwz van november tot februari, vaak ondanks het slechte weer. Voordeel van de Vaeplandakbanen is dat zij daarop voorzien zijn.