Lidwina, Mol

Met het oog op de revalidatie en integratie van personen met een handicap werd in 1964 de Lidwina-Stichting vzw opgericht in Mol. Vandaag, 2011, kan de Lidwina-Stichting zich profileren als een modern en dynamisch toeleveringsbedrijf, dat zich heeft verankerd in een breed industrieel actieterrein.

De Lidwina Stichting wil een aangepaste en lonende beroepsactiviteit aanbieden en laten uitoefenen door personen met een arbeidshandicap die tijdelijk of definitief niet in het normale arbeidscircuit terecht kunnen. Op dit ogenblik heeft de Lidwina Stichting een personeelsbezetting van ruim 500 mensen, tewerkgesteld in verschillende afdelingen zoals groenzorg, handling, displays, naad, logistiek en voeding.

Hiervoor beschikt de Lidwina Stichting over een geklimatiseerde werkplaatst en een gekoeld magazijn (nieuwbouwproject van 2009 uitgevoerd met Derbibrite NT). Door de bewezen voordelen van Derbibrite NT op dit project (verbetering werkcomfort voor de arbeiders, veel minder airco-onkosten, recuperatie regenwater) was de keuze van de dakbedekking voor de renovatie in 2011 van een productiehal al lang gemaakt.

Of toch niet helemaal…. Aangezien Lidwina Stichting de zorg voor een beter milieu hoog in het vaandel draagt (groenverzorging is een van hun hoofdactiviteiten) werd er doelbewust gekozen voor Derbipure, het eerste plantaardige waterdichtingsmembraan ter wereld.

Of hoe groenzorg en milieuzorg samen hand in hand kunnen gaan…

Derbigum maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Annuleren