Clos Bourgeois

Parkings et toitures plates
© B.E. Franz Dupont - architecture & stabilité

Op de site van het Franse ziekenhuis in Sint-Agatha-Berchem heeft citydev.brussels zopas een groot renovatieproject opgeleverd: het Clos Bourgeois. Het project is gelegen langs de Josse Goffinlaan in Sint-Agatha-Berchem. Meer dan zestig jaar lang stonden hier de gebouwen van het Franse Ziekenhuis. Toen de diensten van het ziekenhuis werden verplaatst, werden de paviljoens in de jaren 1980 verlaten.  Tussen 1990 en 1992 kocht citydev.brussels de site om hier nieuw leven in te blazen.


Oplossingstype: Parkeerdak, Klassiek dak

Voorschrijver: B.E. Franz Dupont - architecture & stabilité

Dakdekker: DSB

Oppervlakte: 4500 m2

Adres: Valida, 1082 Berchem-Sainte-Agathe, Belgium

Type gebouw: Residentieel

Nieuw gebouw: Nee

Producten: DERBIGUM SP4 FR, DERBIGUM GC5 , DERBIGUM SP4 AR

Gerelateerde referenties

Plat dak op school

School Don Bosco

Marc De Neef : "Wij beslisten het product Derbigum NT te plaatsen omdat deze 2 grote voordelen he...
Plat dak

Buurthuis van de Sint-Antoniuswijk

Het Buurthuis van de Sint-Antoniuswijk in Vorst maakt deel uit van het collectieve geheugen van d...
Plat dak

Kamer van Koophandel Kirchberg

In het hartje van Kirchberg, de Europese wijk van de stad Luxemburg, treffen we een sterk staaltj...

Scroll to Top