Huis Aalter

Groendak
Toiture verte familiale - Vaeplan V - VS

Toen deze woning in Aalter te koop kwam was er nog veel werk voor de boeg, maar de nieuwe eigenaar koos samen met de architect Jonas Waerniers voor een heel radicale aanpak. Op het L-vormig perceel werd de bestaande woning, gebouwd op de perceelgrens achteraan, afgebroken. Na onderzoek van de potenties van het perceel, werd de oorspronkelijke piste van de bouwheer (een vrijstaande woning in het midden van het perceel) verlaten. Het nieuw volume werd ingeplant langs de straatzijde van het perceel en zoekt aansluiting met de naburige woning. Hierdoor vormt de tuin achteraan een mooi geheel, en is er geen groene restruimte.

 

Oplossingstype: Groendak

Voorschrijver: Jonas Waerniers architecte Stedenbouwkundige

Dakdekker: Sanividak

Oppervlakte: 50 m2

Adres: Stationsstraat 106, 9880 Aalter, Belgium

Type gebouw: Residentieel

Nieuw gebouw: Nee

Producten: VAEPLAN V 1,5, VAEPLAN VS 1,5

Gerelateerde referenties

Toiture verte

Gemeente Sint-Jans-Molenbeek

Met de bouw van het nieuwe gemeentehuis heeft Sint-Jans-Molenbeek niet enkel nagedacht over de du...
Skislope Copenhagen helling

Amager Bakke

Een skipiste inrichten op een verbrandingsoven, in de stedelijke omgeving van Kopenhagen. Een ged...
Groendak

Concert Hall

Het Concertgebouw, op 700 meter van het historische centrum, is een tempel van muziek. De twee za...

Scroll to Top