fbpx
 

Dakterras

Een dakterras aanleggen is een uitstekende oplossing voor het vergroten van de bruikbare ruimte van uw woning. De roofing van Derbigum is ideaal om van uw plat dak een aangenaam dakterras te maken waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. Derbigum dakbedekking wordt gemaakt van de beste kwaliteit bitumen en polymeren. Dankzij de twee gedecentraliseerde wapeningen zijn de dakbanen zeer sterk en duurzaam en zijn ze uiterst geschikt om een dakterras op aan te leggen. Ook de synthetische dakbanen van Vaeplan® zijn een prima oplossing voor de waterdichting van uw dakterras.

Dakterrassen krijgen veel te verduren, ze zijn steeds onderhevig aan de weersomstandigheden en krijgen meer belasting dan een niet toegankelijk dak. Een goede waterdichting is dan ook belangrijk zodat de onderliggende structuur niet beschadigd wordt. Goed geplaatst, vermijdt deze ook het ontstaan van lekken, zodat betonrot, carbonatie, vochtproblemen, barsten in tegelvoegen enz. geen kans krijgen.

Hoe een dakterras aanleggen?

De aanleg van een dakterras kan op verschillende manieren gebeuren, met tegels of met houten planken, met of zonder tegeldragers, enz. Een deel kan bijvoorbeeld ook als groendak ingericht worden. Afhankelijk daarvan zal de waterdichting uitgewerkt worden in Derbigum SP FR of Derbigum NT roofing, of een wortelwerende variant. Opteert u liever voor een synthetische waterdichting? Geen probleem. Om meer te weten over de verschillende mogelijkheden die er bestaan, klik op onderstaande links:

  • Opbouwen dakterras
  • Opbouwen groendak
  • Bitumineuze waterdichtingsmembranen
  • Synthetische waterdichtingsmembranen

Wat is de prijs van een dakterras?

Een dakterras wordt meer belast dan een gewoon plat dak, het is dus van belang dat het goed geplaatst is. Het aanleggen van een dakterras op roofing is geen sinecure. Om u een correcte prijs, en een perfecte plaatsing en service te garanderen voor uw plat dak met dakterras werken wij met een netwerk van erkende plaatsers. Zij kunnen u een offerte op maat uitwerken.

Gratis offerte dakterras
 
 

Voorbeeld opbouwen

ProductTechnische dataficheDoP
DERBIBOND NT
Milieuvriendelijke koudlijm

Technische datafiche

DoP
DERBICOAT NT
De bitumen onderlaag volgens de circulaire economie

Technische datafiche

DoP
DERBIGUM SP FR
Het membraan bij uitstek van kwaliteitsdaken voor professionelen

Technische datafiche

DoP