fbpx
 

Ecologische dakbedekking

Roofing kan ook ecologisch zijn, in het gamma van producten en membranen voor waterdichting van Derbigum bestaan er een aantal ecologische producten. Zo bevatten de dakbanen uit het NT-gamma gerecycleerd bitumen en zitten er in de Derbibond NT geen solventen om maar enkele voorbeelden te noemen. De combinatie van deze ecologische producten vormt een milieuvriendelijke en duurzame oplossing en beperkt de milieu-impact van gebouwen tot een minimum. Derbigum NT, Derbibond NT, Derbicoat NT zijn het resultaat van jarenlange research en ontwikkeling bij Derbigum.
 

Wat is de prijs van een dak met ecologische dakbanen?

De kwaliteit van een ecologisch plat dak hangt niet alleen af van de gebruikte dakbedekking maar ook van de plaatsing. Door met een netwerk van erkende plaatsers te werken, kan Derbigum u een correcte prijs, een perfecte plaatsing en een uitstekende service garanderen voor uw plat dak.

Prijs offerte ecologisch dak aanvragen

Mee recycleren?

Om zowel het gebruik van NT-dakbanen te promoten als recyclage aan te moedigen, heeft Derbigum een weldoordacht terugnamesysteem ontwikkeld. Zo kan de klant bij het plaatsen van zijn eco dak een overeenkomst met Derbigum aangaan. Deze garandeert dat op het einde van de levensduur van het dak, de NT-dakbanen teruggenomen worden door Derbigum. Met dit systeem integreert Derbigum de principes van circulaire economie en het gebruik van secundaire grondstoffen.

Welke opbouw heeft een dak met ecologische dakbedekking?

De dakopbouwen voor een plat dak met de ecologische producten van Derbigum, roofing en koudlijmen, verschillen niet. Volgens de bestaande ondergrond, het gebruik van het gebouw of de belasting van het dak kan de opbouw ervan verschillen. Het leggen van een wel of niet ecologisch product verandert niets aan de opbouw van het dak.

Om meer te weten over de verschillende opbouwen van een plat dak, klik op de onderstaande links:

 

Voorbeeld opbouwen

ProductTechnische dataficheDoP
DERBIBOND NT
Milieuvriendelijke koudlijm

Technische datafiche

DoP
DERBICOAT HP SKT
De zelfklevende onderlaag met thermostroken

Technische datafiche

DoP
DERBICOAT NT
De bitumen onderlaag volgens de circulaire economie

Technische datafiche

DoP
DERBIGUM NT
De ecologische versie van het Derbigum-membraan. Het bestaat deels uit gerecycleerde membranen en er worden enkel hernieuwbare grondstoffen gebruikt in de productie ervan.

Technische datafiche

DoP