fbpx
 

Reflecterende dakbedekking

De reflecterende dakbedekking van Derbigum wordt gemaakt uit de beste kwaliteit bitumen en polymeren, of kan plantaardig zijn. De witte afwerkingslaag zorgt ervoor dat de reflectie van het zonlicht optimaal is, terwijl de gedecentraliseerde wapening in composiet polyester/glasvlies het waterdichtingsmembraan sterk en duurzaam maakt. Dit type roofing kan zowel voor nieuwbouw als voor renovatie gebruikt worden.

Hoe gebeurt de opbouw van een reflecterend plat dak?

Een plat dak met witte, reflecterende roofing kan op verschillende manieren opgebouwd worden. Belangrijke punten bij dit type dak zijn de afwatering en de belasting van het dak, Derbigum kan u bijstaan in de berekening hiervan. Voor meer informatie over de technische opbouw, klik op onderstaande links :

Wat is de prijs van een reflecterend plat dak ?

De gebruikte dakbedekking én een goede plaatsing ervan zijn van groot belang voor de kwaliteit van een bitumen plat dak dat het zonlicht reflecteert. Een correcte prijs, een perfecte plaatsing en een goede service primeren. Daarom werken wij met een netwerk van erkende plaatsers die u, volgens uw behoeftes, een offerte op maat maken.

Gratis offerte reflecterende dakbedekking

Hoe kosten besparen met een reflecterend plat dak ?

U kan tot 2€ per m² per jaar op uw energiefactuur besparen en het comfort van de bewoners of werknemers in het gebouw aanzienlijk verbeteren. Een dak met passieve koeling houdt de binnentemperatuur van de lokalen lager, er zal dus minder airconditioning nodig zijn om het comfort van de bewoners te garanderen. Resultaat: een lager energieverbruik en minder CO2-uitstoot.

Een reflecterend dak houdt ook de temperatuur op het dak lager. De efficiëntie en het rendement van de aircotoestellen op het dak verbetert hierdoor omdat de lucht die ze aanzuigen minder gekoeld moet worden.

Een lagere temperatuur op het dak geeft ook een beter rendement van zonnepanelen.

 

Voorbeeld opbouwen

ProductTechnische dataficheDoP
DERBIPRIMER S
Optimale hechting op poreuze of absorberende oppervlakken

Technische datafiche

DoP
DERBIGUM AQUATOP
De bitumen dakbaan met hoogtechnologische coating voor regenwaterrecuperatie

Technische datafiche

DoP
ProductTechnische dataficheDoP
Vaebond PU
PU-lijm voor VAEPLAN-dakbanen

Technische datafiche

DoP
Vaeplan V
Multifunctionele waterdichting voor platte en hellende daken

Technische datafiche

DoP
Vaeprimer D
Solventvrije primer voor VAEPLAN-dakbanen

Technische datafiche

DoP